Přeskočit na hlavní obsah

DŮVODY, PROČ FOTOGRAFOVAT NÁCTILETÉ

Je zvykem nechávat své děti fotografovat. Rodiče pořizují newborn fotografie miminka pár dnů po narození. Nejčastěji se pak děti fotí u příležitosti prvních narozenin. Dále pak přijde případně ještě focení ve dvou či třech letech. Pak už to většina rodičů ponechá na školkových a školních fotografech (kde na základě několika vlastních zkušeností mohu říci, podmínky pro focení nejsou vůbec ideální). A po ukončení základní školy se již fotí málokdo.


Čím to je? Možná, že ve stále se zrychlujícím proudu života a různých povinností na focení zapomeneme nebo ho stále odkládáme. Nebo možná děti spolu s dospíváním začnou sami o sobě pochybovat a fotit se nechtějí. Je to ale velká škoda. Jednou by fotografie z tohoto období měli pro děti velkou cenu. Stejnou, jako fotografie z období, kdy byly ještě miminka a batolata. Možná i větší, protože v tomto věku vnímají svět již naplno a vše si uvědomují a pamatují.

Roky dospívání přinášejí mnoho úžasných, významných, krásných ale i méně krásných zkušeností. Všichni jsme tam jednou byli a prožívali to a víme, že to nemusí být zrovna jednoduché. Myslím si, že milníky v tomto období jsou stejně důležité jako ty z časného dětského věku a stojí za to mít památku v podobě krásných portrétů i na tento čas.

Ráda tuto věkovou skupinu fotografuji. V dětské tváři již můžeme vidět dospělejší rysy a nezávislou osobnost, s vlastním názorem. Focení nám poskytne nejen krásné vzpomínky, ale důležitá je i plná pozornost, kterou tím dospívajícímu dítěti poskytneme.

Zde jsou mé hlavní důvody, proč fotit náctileté a proč toto focení všem doporučuji:
- velice dobře při focení spolupracují, bývá snadné s nimi komunikovat a při focení je nasměrovat
- užívají si pozornost, kterou tímto dostanou
- mají šanci zazářit a ukázat své skutečné já
- uvidí, že na fotkách mohou vypadat hezky. Pokud si toho běžně vědomi nejsou, může jim to výrazně vylepšit jejich sebevědomí.
- skoro všichni se fotí rádi
- i okamžiky v období dospívání jsou důležité a stojí za to je na fotografiích zachytit

Zastavte se na okamžik i během těchto let a udělejte si čas na focení. Slibuji Vám, že jednou za to budete moc rádi..





Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

PORTRÉTNÍ FOTOGRAFIE - HEREC VIKTOR ANTONIO

Nedávno jsem Vám zde představila fotografie herce Filipa Antonio. A dnes pro změnu přináším fotografie jeho neméně úspěšného mladšího bratra Viktora Antonio. Viktor Antonio jako pětiletý vyhrál konkurz do muzikálu Děti ráje. V současnosti ho můžete vidět například v muzikálech Kocour v botách nebo Čas růží. Z filmů bychom mohli jmenovat Anděl Páně 2, Po strništi bos, Špunti na vodě nebo Pepa. Jsem moc ráda, že jsem Filipa, Viktora i jejich maminku, zpěvačku a herečku Ditu Hořínkovou měla příležitost fotografovat. A nesmím zapomenout samozřejmě ani na jejich pejska Bertíka. Byl to ten fotograficky nejposlušnější pes, kterého jsem kdy fotila. Stačí na něj zavolat jménem a ihned pózuje.

Jak se ženám líbilo fotografování?

A i dnes vám přináším video. Opět v něm tři ženy, Katka, Ilona a Veronika, povídají o svém fotografickém zážitku. Děkuji, že jste se mnou sdílely své pocity o focení, že jste se nebály mluvit před kamerou a díky tomu se i ostatní ženy mohou dozvědět, jaké pro vás focení bylo.

Co mi ženy prozradily o jejich pocitech při fotografování

Linda, Hedvika & Markéta .... tři ženy, které se v roce 2021 zúčastnily projektu 40krát 40plus. A co o něm říkají? To se dozvíte v tomto videu: Pokud o účasti uvažujete a chtěli byste vědět více podrobností, navštivte odkaz níže, kde naleznete všechny důležité informace. V případě zájmu pak vyplňte formulář, který na odkazu naleznete. Děkuji a těším se! 😉 https://www.portretygabriela.cz/40-krat-40-plus