Přeskočit na hlavní obsah

PORTRÉT NA OBÁLKU KNIHY

U mne trochu netradiční portrét pro paní Janu Skalovou, vyhlášenou plzeňskou dětskou fyzioterapeutku. Po téměř 40 letech, kdy pracovala ve Fakultní nemocnici v Plzni a obešla tam všechna dětská oddělení, se rozhodla naplňovat své poslání ve své vlastní ordinaci a založila Fyzio-Vltavínek.

Na každém nemocničním oddělení, kterým prošla se naučila něco jiného. Na oddělení nedonošených miminek to bylo nádherné vnímání dětí přes svoje ruce. Na oddělení dětské jednotky intenzivní péče se zase naučila, že i děti, které jsou v bezvědomí či utlumené léky, vnímají. Na oddělení dětské hemato-onkologie ji děti naučili být i klaunem a tetou, která přijde nejenom cvičit, ale i pohladit duši. Na oddělení větších dětí a kojenců, zase mimo jiné pochopila, jak moc velká může být víra ve vaše poslání. Na ambulantním oddělení ji to zase učilo poznávat lidi a jejich příběhy a tudíž nesmírné trpělivosti, pochopení, respektování individuality dítěte, prostě životní „psychologii". A v neposlední řadě ji to naučilo i tomu, že neideální informovanost rodičů o pohybovém vývoji jejich dětí a nevhodná reklama, může velmi snadno způsobit vytvoření nového a zcela jistě zbytečného dětského pacienta.

To vše ji přivedlo k napsání knihy „S láskou ke zdravému pohybu našich dětí a naslouchání jejich dokonalosti“, která vyšla v roce 2012. K první knize nyní přibyla kniha druhá a volně na ni navazuje. Jmenuje se "Jak teď...tak potom". Ta by měla být návodem pro rodiče k pochopení a respektování objevných cest jejich dětí. Kniha je navíc doplněna konkrétními případy z praxe.


Fotografii v houpací síti jsme fotografovali za účelem otištění na zadní desky knihy a doplňuje tak nádhernou černobílou fotografii z dětství paní Jany Skalové.

Křest knihy v blízkém kruhu přátel proběhl poslední srpnový týden v Bezejmenné Čajovně u zámku Kozel (Bezejmenná). Knihu pokřtila blízká kamarádka paní Jany Skalové - herečka Naďa Konvalinková. A další křest knížky proběhne 25.9.2019 za účasti úžasných lidí v Praze, v knihkupectví Academia.



 



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

PORTRÉTNÍ FOTOGRAFIE - HEREC VIKTOR ANTONIO

Nedávno jsem Vám zde představila fotografie herce Filipa Antonio. A dnes pro změnu přináším fotografie jeho neméně úspěšného mladšího bratra Viktora Antonio. Viktor Antonio jako pětiletý vyhrál konkurz do muzikálu Děti ráje. V současnosti ho můžete vidět například v muzikálech Kocour v botách nebo Čas růží. Z filmů bychom mohli jmenovat Anděl Páně 2, Po strništi bos, Špunti na vodě nebo Pepa. Jsem moc ráda, že jsem Filipa, Viktora i jejich maminku, zpěvačku a herečku Ditu Hořínkovou měla příležitost fotografovat. A nesmím zapomenout samozřejmě ani na jejich pejska Bertíka. Byl to ten fotograficky nejposlušnější pes, kterého jsem kdy fotila. Stačí na něj zavolat jménem a ihned pózuje.

Co mi ženy prozradily o jejich pocitech při fotografování

Linda, Hedvika & Markéta .... tři ženy, které se v roce 2021 zúčastnily projektu 40krát 40plus. A co o něm říkají? To se dozvíte v tomto videu: Pokud o účasti uvažujete a chtěli byste vědět více podrobností, navštivte odkaz níže, kde naleznete všechny důležité informace. V případě zájmu pak vyplňte formulář, který na odkazu naleznete. Děkuji a těším se! 😉 https://www.portretygabriela.cz/40-krat-40-plus

Jak se ženám líbilo fotografování?

A i dnes vám přináším video. Opět v něm tři ženy, Katka, Ilona a Veronika, povídají o svém fotografickém zážitku. Děkuji, že jste se mnou sdílely své pocity o focení, že jste se nebály mluvit před kamerou a díky tomu se i ostatní ženy mohou dozvědět, jaké pro vás focení bylo.